Горна Оряховица- един от малкото градове без приют за кучета
Гражданите на Горна Оряховица настояват за изграждане на приют за безстопанствени животни. Според тях безстопанствените кучета нямат място на улицата. От общината са категорични, че няма нито място нито средства за изграждането на приют.
Горна Оряховица е един от малкото градове в който няма приют за безстопанствени животни.Според гражданите кучетата нямат място на улицата, трябва да са в приюти. Александра е майка на едно годишно дете. Лично за себе си не изпитва притеснения от бездомните животни, но като всяка майка се притеснява за детето си. Тя твърди, че кучетата се разхождат на глутници и никой не вземамерки.
От сдружение „Приятели на животните“коментираха, че липсата на приют предизвиква съмниния, относно отчетността на животните
От общината са категорични, че въпреки зачестилите жалби на гражданите място и средства за изграждане на приют няма.
Относно съмненията за евтаназия на кучетата Даракчиева обясно, че неубиват животни защото закона го забранява.
Проблемът е, че след като се извършат всички необходими манипулации се налага да върнем отново на улицата животните, каза Илияна Мусева, която след сключен договор с Община Горна Оряховица вече 5 г., се занимава с кастрирането
Отношението към бездомните кучета трябва да е човешко. Нека се поучим от други държави и градове как постъпват те с тези кучета.Работата на приюта е голямо преимущество, тъй като хората има към кого да се обърнат в случай на изоставени кучета, на глутници, дори и при инциденти, коментираха още гражданите.


Соня Симеонова
20 Февруари 2019 | 17:59
Тагове: Горна Оряховица, кучета, приют, жалби, община

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook