Изложби „Учредителите. Търново и българската държавност“ представят по повод 140 години от създаването на Търновската конституция
Изложбите „Учредителите. Търново и българската държавност“ ще представят Регионален исторически музей – Велико Търново и Народно читалище „Надежда 1869“ по повод 140 години от създаването на Търновската конституция. Това съобщи Нелина Църова, директор Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ в Община Велико Търново.
Двете експозиции под наслов „Учредителите. Търново и българската държавност“ са част и от програмата, посветена на празника на Велико Търново – 22 март.
Съдействие за изложбите оказват редица музеи от цялата страна, които предоставят съхранявани от тях реликви, свързани с Търновската конституция и Учредителното събрание. В читалище „Надежда“ посетителите ще имат възможност да разгледат оригинални документи и архиви от заседанията на Великите Народни събрания, заседавали през годините в историческата сграда.
За първи път събраните експозиции в двете изложби се показват на едно място, подчерта Нелина Църова. Официалното откриване ще бъде 15 април, като се предвижда изложбите да останат в залите до края на месеца.


Вяра Димова
6 Март 2019 | 17:00
Тагове: Търновска конституция, изложба, експонати, празник, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook