16 заявления са постъпили до момента за подпомагане по общинската програма за лица е репродуктивни проблеми.
16 заявления са постъпили до момента за подпомагане по общинската програма за лица е репродуктивни проблеми, това съобщи Росица Димитрова, директор „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. Приемът по програмата приключи на 5 март. Постъпилите до момента заявления за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми са 16. Те ще получат подкрепа от общинския бюджет за 2019 година.
Сумата, с която общината подпомага лицата с проблеми е до 2 хиляди лева на кандидати, като тази сума в рамките на две последователни бюджетни години могат да изразходват за съответните процедури, посочени в правилника. Средствата останали неизразходвани се добавят към сумата за следващата година, обясни Росица. В сравнение с миналата година сега кандидатите са по-малко. Миналата година са подкрепени 23-ма кандидати от общо 24 със сумата от 1530 лева.
Одобряването на тазгодишните кандидати, както и сумата, която ще получат тепърва предстои да бъде уточнена. От началото на програмата към днешна дата са родени 55 бебета.


Вяра Димова
11 Март 2019 | 17:49
Тагове: подпомагане, репродуктивни, проблеми, общинска, програма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook