Министър Младен Маринов: 70 човека по-малко са загинали по пътищата тази година
МВР работи усилено за безопасността на участниците в движението по улиците. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, и допълни, че трябва да се измислят варианти, за да се отстранят причините за агресията в училищата, а не да се търсят странични фактори като полицаи, които да отстраняват последствията.
МВР работи в няколко насоки за овладяване на пътния травматизъм и намаляване броя на жертвите от катастрофи и увеличаване на безопасността на хората. Едната насока е превенция съвместно с други институции, които имат ангажимент. Загиналите са по-малко защото наказателната дейност и контрола дава резултат. Относно агресията над ученичката от Пловдив Маринов коментира, че за съжаление агресията е ежедневие и не са обсъждали в училищата да има полицейско присъствие, за каквото настояват някой родители.
Трябва да има допълнителни инициативи , които да ангажират вниманието на младежите с обществено полезна работа. Ако чакат външни фактори или полиция да се бори с агресията в училище, това няма да има ефект, допълни още министър Маринов


Соня Симеонова
14 Март 2019 | 18:20
Тагове: безопасност, катастрофи, превенция, агресия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook