Жителите на Долна Оряховица излязоха на мирен протест заради лошто състояние на уличната мрежа
Десетки жители на Долна Оряховица излязоха на мирен протест заради лошото състояние на уличната мрежа. Исканията на протестиращите са в шестмесечен срок да видят реални резултати по отношение на подобряването на състоянието на улиците в града. Според присъстващите на протеста всички улици в Долна Оряховица са в окаяно състояние, като се изключи централната. Хората твърдят, че от години не помнят да са се извършвали ремонти на уличната мрежа в града. Тихомир Цонев дълги години живее в чужбина, но преди няколко години решава да се върне в Долна Оряховица. Вече съжалява за избора си . Най-големият му проблем е, че се налага системно да прави ремонт на автомобила си.
Тихомир далеч не е единственият шофьор, който прави на колата си по няколко ремонта на година
Оказва се, че лошата инфраструктура не е само проблем за шофьорите. Недоволството на семейство Стефанови е, че заради огромните дупки и липса на шахти, стените на къщата им , която е в непосредствена близост до улицата- мухлясват.
За ремонт на улиците настоява и Небия Мехмедова, която разказва, че роднините и не искали да я посещават заради лошото състояние на улиците.
Според един от организаторите на протеста трябва постоянен натиск за да има реални резултати.
Гражданите инициираха подписка с искане за изготвяне на план за ремонтиране на уличната мрежа, която ще бъде внесена в Общината.


Соня Симеонова
17 Март 2019 | 14:28
Тагове: Долна Оряховица, протест, жители, улици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook