Над 200 вина представят във Велико търново през уикенда
Винен фест на нови и отлежали реколти вина предстои на 23 и 24 март във Велико Търново. Събитието ще представи над 200 класни вина, а целта е да популяризира винената култура, като събере производители, вносители и любители на виното на едно място.
На изложението- базар ще бъдат показани по-малки серии, непознати и трудни за намиране вина в България.
Интерес към проявата има от различни части на страната, дори от чужбина.
Целта на събитието е дегустация на различни сортове вина, основно български, а всеки любител да даденото вино ще има възможност да си го закупи от производителя.
Любознателните посетители ще могат да се запознаят с майсторите винари и да чуят от тях самите историите на напитките им. Виненият фест ще бъде съпътстван и от кулинарна част.
Според Георги Михов винената култура в България расте. За това говори факта, че избите у нас се увеличават. В последно време се наблюдава промяна в тенденциите при вината.
Ароматните сортове стават все по-популярни. В България вече има местни ароматни сортове грозде, които намират широко място в създаването на вината, сред тях са Сандански, Карловски, Плевенски, Варненски мискет и Тамянка.
Организаторите на винения фест са категорични, че това е първото значимо винено събитие в България, а намеренията са то да стане традиционно за града ни.


Вяра Димова
18 Март 2019 | 17:07
Тагове: вино, изложение, дегустация, производители, грозде

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook