Поредна протестна подписка на жители от ул. Димитър Благоев
Жители от ул. „Димитър Благоев“ се обединиха в поредна протестна подписка срещу уличните дупки. В жалбата си до кмета Даниел Панов, хората посочват, ча са силно притеснени от състоянието на пътната настилка на улицата им, част от която дори не е асфалтирана. От общината отговориха, че в момента тече ремонт на съседна улица, след което поетапно ще бъде ремонтирана и „Димитър Благоев“.
Години наред жителите от ул. „Димитър Благоев“ подават жалби и подписки до Община В.Търново за лошото състояние на улицата, но без резултат. С всяка изминала зима настилката все повече се разрушава и на много места са се образували големи по размер и дълбочина дупки, коментираха гражданите.
Собственикът на близкото заведение многократно запълвал огромната дупка, но от валежите тя отново се прокопавала.
Жителите от улицата споделят, че зимата се затруднява достъпът на линейки и противопожарни коли, а такситата отказвали да ги откарат до входа на домовете им, защото според шофьорите там улица липсва.
Заради проблема хората от улицата за пореден път събраха подписка и я изпратиха до кмета.
Хората настояват улицата да бъде включена в инвестиционната програма на Общината. Ако не се намерят пари, поне да се запълнят дупките. Зам.-кметът на града проф. Камарашев каза, че е запознат с недоволството на гражданите и след като завършат с ремонта на съседната улица ще започнат и ул. „Димитър Благоев“.


Соня Симеонова
20 Март 2019 | 17:27
Тагове: дупки, улица, подписка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook