Емил Павлов е новият почетен гражданин на Велико Търново
На тържествено заседание в залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” Великотърновският общински съвет удостои със званието „Почетен гражданин” на Велико Търново Емил Павлов, създател на Международния фолклорен фестивал. Наградата „Велико Търново” бе връчена тази година на доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова.
Президентът на Международния фолклорен фестивал Емил Павлов е новият почетен гражданин на Вeлико Търново. Павлов беше номиниран заради изключителните си заслуги за популяризирането на културния и фестивален туризъм в старата столица и в страната, за големия принос в съхранението и представянето на българския фолклор, като част от нематериално културно наследство, за работата му, свързана с утвърждаване на В. Търново като културната столица на България.
Тазгодишните носители на наградата „Велико Търново“ са доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова. Д-р Стойков е началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Той получи отличието за значителни заслуги към Велико Търново, за високи постижения и особен принос в развитието на града и общината в сферата на здравеопазването, демографията и медицинското образование.
Номинацията на арх. Румяна Брайнова за носител на наградата „Велико Търново” бе подкрепена от три организации. Архитектката беше отличена за изключителния й принос в опазването, съхранението и адаптирането на недвижимите паметници на културата във Велико Търново и общината.
Почетните знаци бяха връчени от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.


Соня Симеонова
22 Март 2019 | 17:07
Тагове: Велико Търново, почетен гражданин, номинации, награди

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook