" /> Ремонтът на 19 километра от пътя Миндя-Присово ще струва над 9 млн. лв. - Евроком Царевец | Новини


Ремонтът на 19 километра от пътя Миндя-Присово ще струва над 9 млн. лв.
Над 9 млн. лева ще струва 19 километровият път Миндя-Присово. Ремонтните дейности стартираха през есента и продължават и сега. Предвижда се те да завършат до края на май. Изпълнител на обекта е пътноподдържащото дружество "Пътни строежи" - Велико Търново АД.
Пътят Присово-Миндя е основна и най-пряка връзка на 5 големи села - Миндя, Къпиново, Церова Кория, Пчелище и Присово в община Велико Търново, с областния център. Основен ремонт на участъка не е правен от пускането му в експлоатация от десетилетия, а през годините е поддържан чрез програмата за текущ ремонт.Над 9,3 млн. лв. е инвестицията в основния ремонт на 19 км от третокласния път III-5302 Миндя - Присово. Строителните работи се извършват без спиране на движението, а автомобилите преминават в платното, в което не се работи. Необходимо е да се кара внимателно и да спазва пътната сигнализация.
Ремонтните дейности стартираха през есента на миналата година и продължават сега. Предвижда се да завършат до края на май. Предстои полагане на нова асфалтова настилка, ремонт на пътните принадлежности – банкети и канавки, възстановяване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели.


Соня Симеонова
1 Април 2019 | 18:32
Тагове: ремонт, път, движение, автомобили

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook