Простреляната курсантка е стабилизирана и транспортирана за лечение във ВМА
Курсантката от НВУ "Васил Левски", която снощи се простреля с автомат "Калашников", е закарана с реаномобил до летището в Горна Оряховица, където със специално изпратен самолет от София, бе транспортирана до столицата. Лечението ѝ ще продължи във Военно-медицинска академия. Според медици от болницата във Велико Търново пациентката е в стабилно състояние, но с опасност за живота.
Инцидентът станал снощи около 19,30 ч., когато курсантката от факултет "Общивойскови" на Националния военен университет, по официална информация, почиствала автомата. Веднага след инцидента момичето е било откарано в реанимацията на търновската болница.
Куршумът е преминал през тялото, като е засегнал белия дроб и гръдната стена. Операцията е продължила приблизително 5 часа. Състоянието на момичето е стабилизирано за транспортиране и тази сутрин е откарана за лечение във Военно Медицинска Академия.
Курсантката е почиствала автомата си в личното време, което имат курсантите преди вечерна проверка. Предстои да се изясни дали е спазила правилата за сваляне на пълнителя и произвеждане на контролен изстрел преди да започне почистването на оръжието. От Националния военен университет не излязоха с официален коментар.


Соня Симеонова
5 Април 2019 | 18:34
Тагове: НВУ, курсантка, автомат, инцидент

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook