Център за кариерно ориентиране към Общината очаква своите посетители
Центърът за кариерно ориентиране, който от скоро има офис и в Информационния център в сградата на Община В. Търново очаква своите посетители. Кариерен консултант ще помага на учениците да направят своя избор за бъдещо образование и професия.
Изнесената приемна по професионално ориентиране е от миналия месец в сградата на Общината. Младите хора могат да разговарят с кариерни консултанти към общинския център за личностно развитие и подкрепа, да обсъдят с тях всички въпроси, свързани с продължаване на образованието, възможностите за професионална реализация, квалификация и обучение.
Консултацията започва с първично интервю, за да се ориентират консултантите какви са желанията и потребностите на учениците, както и съветите, които им дават техните родители. Консултацията продължава с въпросници от които консултантите разбират в каква посока искат да се развиват учениците. Тоня споделя, че желанията за професионална дейност на учениците са различни от лекари до артисти.
Центърът тепърва ще набира популярност сред младежите, заради предизвикателствата, които носят новите технологии и професии.
Вчера стартира месец на кариерното ориентиране в област В.Търново. То е под мотото "Избирам моето бъдеще". Идеята е да се провокира по атрактивен начин у децата интерес към различните професии. А задачата на консултантите е да разкажат за потенциала, който притежава област Велико Търново.


Соня Симеонова
11 Април 2019 | 18:15
Тагове: кариерен център, Община, консултант, работа, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook