По предложение на Общинските съветници от групата на БСП, местният" /> Общинският съвет ще решава съдбата на терените в двора на МОБАЛ - Евроком Царевец | Новини


Общинският съвет ще решава съдбата на терените в двора на МОБАЛ
Общински съвет Велико Търново ще обсъжда на извънредна сесия продажбата на терени в двора на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Това решиха общинските съветници на последното си за месеца заседание.
По предложение на Общинските съветници от групата на БСП, местният парламент отложи една от точките от дневния ред, касаеща продажбата на терени в двора на МОБАЛ. Причината - отсъствие на кмета Даниел Панов и на управителя на Областната болница д-р Стефан Филев.
Общинските съветници настояват да се направи проучване на терена за Електро и ВиК инсталации. Те изтъкнаха, че не случайно всички областни болници имат голям двор, който е направен да послужи при бедствия, аварии или война, за да има възможност да се разгърнат военно полеви болници. Като основна причина за продажба на терените в двора на МОБАЛ от Съвета на директорите на лечебното заведение посочват необходимостта от допълнително финансиране за изграждане на новия болничен корпус. Общинските съветници ще обсъдят точката на извънредно заседание в началото на май.


Соня Симеонова
30 Април 2019 | 18:28
Тагове: Общинският съвет, сесия, решение, терен, МОБАЛ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook