Отлив на деца в спортната борба
"Новите технологии и обездвиженият градски живот са причина децата да не спортуват и да има отлив от желаещи деца да тренират спортна борба. Голям проблем се оказва и липсата на треньори. Добрите бягат в чужбина." Това каза в "Прозорец към деня" треньорът по борба Лако Лаков.
Българската школа по борба не означава само определен стил на водене на схватки, тя е политика, култура, изкуство и начин на живот. Тя има за цел да направи от децата здрави, умни и интелигентни личности. Проблемът е, че в момента се наблюдава негативна тенденция за отлив от спортната борба, коментира треньорът по борба Лако Лаков.
Причината за отлива се дължи до известна степен на новите технологии. Компютрите са създадени за работа и са полезни, но трябва и да се спортува. Да се изгражда двигателна култура и трудови навици, които липсват в сегашната градска среда. Спортното училище във В.Търново разполага с квалифицирани учители и добра материална база. Всичко необходимо за израстването на подрастващите, допълва още треньорът
Друг проблем е липсата на треньори. Голяма част от тях предпочитат да работят в чужбина, заради финансовата обезпеченост.


Соня Симеонова
2 Май 2019 | 18:24
Тагове: деца, спорт, тренировки, треньори, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook