Започна 14-ят Национален фестивал "Малкият принц"
Над 390 млади артисти от 26 детски и юношески формации ще участват в театралния фестивал „Малкият принц“ във Велико Търново. Той ще се проведе от 3 до 6 май в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов". Събитието е организирано от Община Велико Търново и Народно читалище "Извор - 1873" с. Самоводене.
Това е 14-то издание на театралния фестивал и в него се включват състави от цяла България. Велико Търново ще бъде представено от Театрална студия при Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров".
Сцената на музикално-драматичния театър ще привлече интереса както на малки, така и на големи. Ще бъдат изиграни 26 спектакъла, 14 са заглавията в детската възрастова група и 12 в юношеската.
Фестивалът е озаглавен "Малкият принц", защото той е символ на непреходното детство, което се крие във всеки един от нас.
Ще връчат общо 16 награди, част от които са парични. А грамоти за участие ще получи всеки от участниците. Тази година има и две нови награди. Едната - за актьорско постижение и се осигурява от читалището в град Дебелец, а другата награда е осигурена от читалището в село Самоводене.


Вяра Димова
3 Май 2019 | 17:34
Тагове: фестивал, театър, участници, награди

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook