Важно ли е да гласуваме?
На 26 май българите ще избират седемнадесет свои представители в Европейския парламент от общо 318 кандидати на 13 партии, 8 коалиции и 6 инициативни комитета. Не малък процент от българите вече са избрали за кого ще дадат своя глас. Има и такива, които не смятат да гласуват, защото не виждат полза в това.
По-голямата част от българите ще гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент и вече са решили за кого ще дадат своя глас. Гласуването на евроизборите според някои хора е техен дълг като граждани, а някои казват, че обикновено гласуват на избори.
Все още има много избиратели, които не са решили за кого ще гласуват. Но има такива, които са категорични, че няма да го направят, защото техният вот няма да промени нищо или гледат с недоверие в политическата система.
По-голямата част от българите са на мнение, че страната ни е извлякла ползи от членството си в Европейския съюз.
Избирателите в България гласуват в конкретни избирателни секции, определяни спрямо постоянния адрес на гражданите според документите за самоличност. В 104 секции от областта ще има възможност за машинно гласуване. Те са разпределени както следва по общини – най-много във Велико Търново – 37, следва община Горна Оряховица – с 20, за Свищов – 15, за Павликени -10, в Полски Тръмбеш и Лясковец – по 6, в Стражица – 5, в Елена – 3, в Златарица и Сухиндол –по една.


Вяра Димова
21 Май 2019 | 14:07
Тагове: евроизбори, гласуване, избиратели

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook