Наградиха победителите в литературния конкурс "Детство мое вълшебно"
Официално наградиха победителите в литературния конкурс "Детство мое вълшебно".Общият брой на явилите се тази година деца е 59. Конкурсът е посветен на 1-ви юни- Деня на детето. Идеята за него идва преди 4 години и набира все по-голям интерес от страна на учениците.
Конкурсът "Детство мое вълшебно" се състои от два раздела – поезия и проза и е насочен към деца до 12 години от Великотърновска област. Най-активни в тазгодишния конкурс се оказват учениците от ОУ "Бачо Киро" и от ОУ Св. Патриарх Евтимий Велико Търново, както и от детския център в град Стражица - литературен клуб "Пегас(чета)". Първа награда за поезия получи Стефан Стайков от ОУ "Димитър Благоев". И в двата раздела се присъдиха допълнителни награди и поощрения. А наградите за най-изявените са книги.
А специалната награда получи Никол Косеркова от ОУ "Бачо Киро", която е написала стихотворение специално за библиотеката.
Всички участващи в литературния конкурс получиха грамота. А състава на журито, което тази година оцени младите таланти остава същия – с председател Владимир Шумелов и членове поета Здравко Пеев и поетесата Снежана Иванова. С всяка година конкурса привлича все повече деца.
Според Бисера Дживодерова тази година творческото ниво на учениците е по-високо.


Вяра Димова
3 Юни 2019 | 19:02
Тагове: конкурс, литература, награди, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook