Изпочупени автобусни спирки без заслон и разписания
Голяма част от автобусните спирки във В.Търново са без заслон и разписания. Други имат, но табелите са амортизирани от времето или почупени от вандали. Концесионерът обеща да изпрати екип, който да ремонтира най- счупените спирки, но не пое отговорност за поставяне на нови заслони. На голяма част от спирките няма заслони, което е особено неприятно при дъжд или горещо време, алармираха граждани от В. Търново.
Освен, че голяма част от спирките нямат покривна конструкция, липсват и разписания на автобусите. Други имат заслон, но са изпочупени .
Заради липсата на разписания Росица Косева разказва още, че когато и се наложи да ползва градския транспорт, пресмята на ум, кога трябва да мине автобусът на нейната спирка по спомен от разписания на предходни спирки. Припомняме, че спирките във Велико Търново са дадени на концесия през 2006 година с договор за 25 години на българо-унгарската компания “Медиаконтакт България”. От нея се очакваше да вложи сумата от над 1 милион лева в нови спирки за градски транспорт. Нашият екип се свърза с представител на фирмата, който обеща да прати екип, който да ремонтира най-засегнатите спирки .
Заради жалби и писма от гражданите през годините за липса на заслони концесионерът е глобяван неколкократно от Община В.Търново за неспазване на клаузи от договора.


Соня Симеонова
27 Юни 2019 | 18:44
Тагове: спирки, автобуси, разписание, вандали, транспорт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook