Първия наркотик , към който посягат учениците е марихуаната
Образователни игри „Ние знаем как да бъдем здрави'' се проведоха в парк „Дружба“. Те са част от кампанията „Аз избирам живота“, посветена на Международния ден за борба с наркоманиите и незаконния трафик на наркотици. Основната цел е навременната информираност на подрастващите. Според експертите обаче възрастовата граница на употребяващите наркотици все повече пода, а първия наркотик, към който посягат учениците е марихуаната.
Първите мероприятия през деня бяха образователните игри. В тях се включиха ученици от среден курс.
Организирани бяха и творчески кътове и кътове за двигателна активност. Тази част от заниманията бе насочена към по-малките деца и техните родители. И целта и тук бе показване на различните алтернативи на нездравословния начин на живот и богатата палитра от дейности, които могат да ангажират вниманието и свободното време на подрастващите.
За осма поредна година образователните игри се провеждат на отрито в парка. А с годините и все повече ученици вземат участие. Тази година се включиха 5 отбора от 7 училища. А най-важното в тези мероприятия са навременната информираност и превенция.
0,2% пък употребяват амфетамини. А възрастовата граница все повече пада.


Вяра Димова
27 Юни 2019 | 18:49
Тагове: наркотици, ученици, марихуана, трафик

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook