Слънцето може да е опасно за кожата
90% от слънчевите лъчи водят до вреда на кожата отколкото полза. Оказва се, че голям брой болестите се предизвикват именно от слънцето. Затова трябва добре да предпазваме кожата си през летните месеци и да избираме подходящите слънцезащитни продукти, съветват специалисти. Правим ли грешки обаче при закупуването им и как да разпознаем сериозното слънчево изгаряне, вижте в следващия репортаж.
Лятото дойде, а с него топлото време и силното слънце. През летните месеци то е най-силно и най-вредно, заради интензивността на ултравиолетовите лъчи.
Информацията за UV или просто „слънчеви“ лъчи започва да ни залива от брошури, витрини на магазини и тв реклами. Това обаче понякога може да ни обърка в избора на слънцезащитни продукти. За да предпазим кожата си от изгаряне дерматолозите съветват да използваме подходящи за това кремове.
Хората със светла кожа, със светли очи са най-предразположени към слънчеви изгаряния. А белезите лесно могат да бъдат разпознати.
Въпреки съветите на специалистите не всички се доверяват на слънцезащитните продукти. Според тях домашното лечение не е препоръчително, защото това в повечето случаи води до влошаване на състоянието.


Вяра Димова
1 Юли 2019 | 16:29
Тагове: слънце, кожа, болести

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook