Западната индустриална зона с нов облик
Новият облик на Западната индустриална зона във Велико Търново е вече готов. В зоната са концентрирани над 50 предприятия и фирми с повече от 3000 работници в тях. Вложението в облагородяването на зоната е в размер на 1,6 милиона лева, като парите се осигуряват от Оперативна програма "Региони в растеж".
Подобряването на бизнес средата в Западната индустриална зона стартира на 17 януари 2017г., и завърши предсрочно. Изпълнени са дейности по ремонт, рехабилитация и доизграждане на техническата инфраструктура, която обхваща направа на нови тротоарни и улични настилки, улично осветление и паркоустрояване. Ремонтните дейности включват и улиците: Никола Габровски, Шемшевско шосе и Козлуджа.
На трасето е поставена бяла термопластична маркировка със светлоотражателни перли, както и светлоотразителни пътни знаци.Фирмата изпълнител се е погрижила и за отводняването на трасето, като за целта са подменени капаците на старите шахти и са поставени 50 нови. Направени са и 7 големи шахти и са повдигнати близо 200 съществуващи дъждоприемни съоръжения.
От общината заявиха, че се планира директна връзка между обновената Западна промишлена зона с новата магистрала Русе-Велико Търново.


Соня Симеонова
2 Юли 2019 | 18:09
Тагове: индустриална зона, облик, облагородяване, инфраструктура

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook