Художник - милионер загърбва успешен бизнес в Щатите и се връща да живее в България
Художник-милионер от Горна Оряховица загърбва успешен бизнес в Щатите и се връща да живее в България. Ангел Дучев емигрира в различни държави, където работи по няколко години и накрая се установява в Щатите. След хиляди лишения, трудности и упорита работа успява да развие свой бизнес и да спечели пари, но любовта към родината го връщат в България.
Едва ли има човек в Горна Оряховица, който да не познава Ангел Дучев, художника осъществил мечтата си да пътешества, да развие собствен бизнес и да спечели достатъчно пари за да се завърне в родината си и да живее един нормален живот. Всичко започнало още през 90-те години, когато Ангел получил първите си разочарования от България и решава да замине в Германия. След няколко пребивавания там, където работата не го удовлетворява , Ангел решава да се засели в ЮАР.
През 1997г. След кратък престой в България, Ангел решава да реализира голямата си мечта-да работи в страната на неограничените възможности САЩ. По онова време да получиш виза е доста трудно дори мисия невъзможна, разказва Ангел. Така той решава да замине нелегално. След обиколка на няколко щата се заселва в Орландо. В продължение на няколко години работи нелегално, като коси трева, поставя плочки и лови костенурки в портокалова градина. Щастието му се усмихва, когато един ден използвал дарбата си да рисува като реставрирал една картина в антикварен магазин, където по-късно го назначили. За всеотдайната работа на Ангел, собствениците му оставили мебелите, които не могли да продадат, когато решили да се местят в друг щат. Така нашенецът се сдобива със собствен бизнес.
Години наред Ангел развивал бизнеса, натрупал достатъчно средства и решил да се завърне в родината си при своите близки.
Ангел споделя, че благодарение на своите умения, упоритостта, силната воля и желание е успял да постигне онова, което доста американци се мъчат цял живот и не успяват. Днес Ангел има няколко къщи и апартаменти, също толкова коли и бизнес, който му позволява да поддържа един добър за родните представи стандарт.


Соня Симеонова
11 Юли 2019 | 17:32
Тагове: художник, милионер, бизнес, САЩ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook