Милен Михов:“Г-н Волен Сиделов не свиква заседания и не присъства на такива и това пречи на парламентарната дейност“
Като председател на политическата група на „Атака“ Волен Сидеров не е изпълнявал задълженията си, част от които включват свикване на парламентарни заседания и участия в такива.От началото на годината лидерът на „Атака“ е свикал само едно парламентарно заседание. Това са причините той да бъде отстранен от поста, коментира Доц.Милен Михов
Разривът в отношенията между "Патриотите" възникна още преди европейските избори, като критиките срещу Сидеров бяха провокирани от това, че той не провежда редовни заседания на парламентарната група и не изпълнява функциите си на неин председател. НФСБ настояваше за оставка на Сидеров още от 2018 г. заради атаките му срещу Валери Симеонов. Днес отстраняването от поста председател на политическата група на Атака е вече факт.
По повод изявлението на Волен Сидеров , че свалянето му е незаконосъобразно с аргумент, че именно то трябвало да се обсъди на коалиционен съвет, който не бил проведен, Доц. Михов допълни, че е имало поредица от опити да се свика подобен съвет.
За слуховете, че отстраняването на лидерът на „Атака“е свързано с позицията му“против“ закупуването на изтребители Милен Михов каза, че са имали различия, но те не са причина за предприетите действия.
Според Михов няма заплаха за коалицията и споразумението с управляващата партия неможе да бъде нарушено докато подписалите се не изтеглят своите подписи или не заявят подобно нещо.


Соня Симеонова
15 Юли 2019 | 18:29
Тагове: Волен, Сидеров, Атака, ВМРО, Обединени патриоти, Милен Михов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook