Две училища обединиха усилия за различен етнически подход
23 месеца Основно училище“ Бачо Киро“ във В.Търново и Обединеното училище в Джулюница работиха заедно, за да създадат условия за съвместни образователни дейности на ученици с различен етнически произход. Финансирането на партньорската дейност е от Министерството на образованието и науката, чрез Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, и е на обща стойност 39 510 лв.
"Винаги различни, но винаги заедно" е мотото на съвместната дейност на двете училища, а основната цел бе изграждане на положителна нагласа към различната културна специфика и стимулиране на междукултурното разбиране и общуване между ученици от двете училища в благоприятна и толерантна среда, посредством съвместни извънкласни дейности.
Сред основните цели на партньорството бе и намаляване броя на отпадналите ученици от етническите малцинства а също и мотивиране и подкрепа на учениците за продължаване на образованието им в гимназиален етап.
Учители от двете партниращи си училища са участвали в открити уроци с елементи на интеркултурно образование, обучение за работа в мултикултурна среда и кръгла маса за споделяне на добри практики за работа в интеркултурна среда.


Соня Симеонова
16 Юли 2019 | 18:02
Тагове: образователни, дейности, мултикултурно, общуване, етноси, малцинства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook