За сигнали от граждани, свързани с имотното състояние на заместник-областния управител от ГЕРБ Детелина Борисова, съобщи Явор Божанков
За получени сигнали от граждани, свързани с общодостъпни факти за имотното състояние на семейството на бившият кмет на Стражица и настоящ заместник областен управител Детелина Борисова, съобщи народният представител от БСП за България Явор Божанков. Според него има няколко тревожни случая, свързани с името на Борисова. Става въпрос за изпълнение на строително-монтажни работи без изискуемите строителни книжа за 200 хиляди лева, а другият случай е за 200 закупени сим карти.
Преди да стане областен управител Детелина Борисова е била кмет на община Стражица. В този период има два тревожни случая, заяви народният представител от БСП.
Новото ръководство на община Стражица подава сигнал в прокуратурата още през 2016 година. До момента обаче движение по случая няма.
По думите на Явор Божанков при встъпването в длъжност през 2011 г-жа Борисова декларира имотно състояние и видимо то е доста по-високо.
Членове на семейството също по това време купуват имоти. По думите на народния представител от БСП въпросите, които ще бъдат поставени пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество са свързани с произхода на средствата, с които семейството прави покупките на имотите, дали има ли конфликт на интереси във връзка с конкретните обществени поръчки и защо втора година няма движение по двата сигнала към прокуратурата, подадени от страна на настоящото ръководство на община Стражица.
Екипа ни се свърза със заместник-областният управител инж. Детелина Борисова. Според нея обаче изнесените данни са неверни.
Според инж. Борисова човекът, подал информацията е подведен.


Вяра Димова
23 Юли 2019 | 18:02
Тагове: Божанков, БСП, имоти, Детелина Борисова

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook