Голяма дупка от години стои на пътното платно на улица „Поп Харитон“
Голяма дупка на пътното платно стои от години на улица „Поп Харитон“ във Велико Търново. Според жителите тя е следствие на разкопаване от ВИК. След поредния проливен дъжд в града, тя отново е отворена и създава предпоставки за инциденти. Във времето хората се опитват сами да я запълнят, но ефектът от това е временен, защото след всеки дъжд водата отмива пълнежа.
Дупката на улицата е с видимо големи размери. Жителите на „Поп Харитон“ сами са я оградили с подръчни средства, за да не се случват инциденти.
Днес два автомобила е невъзможно да се разминат. След всеки дъжд дупката увеличава своите размери и жителите се принуждават, освен сами да я преграждат и да я запълват с подръчни материали. Маргарита живее на улицата повече от 30 години и споделя, че проблемът не е само в пътната настилка, а и в липсата на шахти, които да поемат дъждовната вода. При всеки проливен дъжд дворовете и гаражите на жителите се пълнят с вода.
Причината за липсата на отводнителни шахти живущите си обясняват с новото строителство на сгради над улицата. От общината обясниха, че дупката е следствие на разкопаване от ВИК преди време и ще бъдат взети мерки за нейното попълване от дружеството в близките дни.


Вяра Димова
24 Юли 2019 | 17:05
Тагове: дупка, ВИК, улица Поп Харитон, автомобили

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook