Как да предпазим домашните любимци през лятото?
Високите температури през лятото са изпитание не само за хората, но и за животните. Често не се замисляме как се чувства нашия домашен любимец, когато навън е около и над 30 градуса. Редно е обаче да обърнем по-голямо внимание, за да избегнем сериозните последствия за здравето им, които са напълно реален риск в някои ситуации.
Независимо от породите и килограмите, домашните любимци трябва да бъдат предпазвани през летните месеци. Специалисти препоръчват разходките да се правят рано сутрин или по-късно вечер, когато температурите не са толкова високи.
Най-застрашени са кучетата под 5 кг. Плажът също може да се окаже опасен за тях.
Изкарвайки животното от обичайната му среда то често се стресира. А понякога това може да доведе и до по-сериозни заболявания.
Резките температури амплитуди също влияят неблагоприятно на животните. Желателно е да се дават витамини в най-активните периоди от времето. Те ще помогнат за преодоляването на стреса.
Нагорещеният от слънчевите лъчи асфалт може да доведе до зачервяване на лапите на животното. Въпреки наличието на козина при животните те също могат да получат изгаряния по кожата. Това може да се случи на белите кучета с къса козина.
Най-податливи през летните месеци са домашните любимци, които имат в абревиатурата си сибирско. А животните с по-дълга козина е препоръчително да бъдат подстригвани.


Вяра Димова
2 Август 2019 | 17:49
Тагове: животни, лято, време, жега, здраве

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook