Шахтите в града са със статут на дупки дълбоки 20 см.
Шахтите в града са или много под нивото на пътното платно или много над нивото. Това създава предпоставка за пътнотранспортни произшествия и за чупене на автомобили, сигнализираха граждани.Общинската съветничка Валерия Дончева многократно е отправяла питания относно състоянието на улиците и шахтите, но до сега са извършвани единствено леки козметични ремонти.
Улиците във В.Търново са истинско предизвикателство за шофьорите. Освен, че са осеяни с дупки крият истинска опасност за автомобилите, а и са предпоставка за пътнотранспортни произшествия заради издадените и издълбани шахти, жалват се водачи на превозни средства. Най- потърпевши са таксиметровите шофьори, на които се налага по няколко пъти на ден да минават през засегнатите участъци.
„Ние си плащаме редовно данъците, а в замяна не получаваме качествена услуга. Проблема с шахтите е не само на асфалтираните улици“, коментира Борис Мирчев.
Многократно от трибуната на местния парламент, години наред за проблема сигнализира и общинската съветничка Валерия Дончева.
След сигналите на Дончева общината предприемала мерки, които се свеждали до запълване тук-там на малки дупки около самите шахти.
На последната сесия общинската съветничка Валерия Дончева отново постави въпроса, но така и не получи удовлетворяващ отговор. Отговорът съдържаше единствено назначаване на проверка относно капацитета на отводняване на шахтите. Така проблемът си остава , а общинската съветничка и редовните данъкоплатци ще продължават да сигнализират докато някой от отговорните институции предприеме необходимите мерки.


Соня Симеонова
5 Август 2019 | 17:47
Тагове: шахти, дупки, автомобил, улици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook