Магазините за дрехи втора употреба превземат пазара
Все повече хора с ниски доходи избират да пазаруват от магазини за дрехи втора употреба. Заради голямото търсене дрийп шоповете превземат пазара, а магазините с нови дрехи фалират въпреки, че магазинерите предлагат различни промоции.
Въпреки, че за доста хора пазаруването в магазини за дрехи втора употреба е все още тема табу, се наблюдава тенденция към повишаване на потребителите именно на такива дрехи. Мотивите са различни, но най-често срещаният е липсата на средства за стандартно облекло. Христо и Димитър не могат да си позволят нови дрехи затова пазаруват от магазините за втора употреба, в които са открили и предимства.
97-годишният Петър Христов е намерил практично решение на проблема с облеклото.
Независимо от мотивите на клиентите тенденцията е към увеличаване на потреблението на дрехи втора ръка и застой на продажбите в обикновените магазини.
Магазинерите предприемат като последна мярка преди затваряне намаляване на цените и разпродажби, но и това не върши работа. Освен магазините за дрехи втора употреба, онлайн търговията също оказва отрицателно влияние на магазините с нови дрехи. Така тотално се свиват оборотите на малките магазинчета, жалваха се още и други магазинери, които всеки ден се надяват на чудо.


Соня Симеонова
16 Август 2019 | 14:55
Тагове: дрехи, магазини, втора употреба

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook