Валерия Дончева предлага да се въведе звено „Общинска полиция“
Общинската съветничка от групата на БСП Валерия Дончева предлага да се въведе звено „Общинска полиция“, която да осигури спокойствието на гражданите на обществените места във В.Търново. Идеята е по повод оставащите безнаказани, зачестили вандалски и хулигански прояви, най-вече в парковете. Предложението ще бъде разгледано на предстоящата общинска сесия от местния парламент.
Парковете във В. Търново са единственото място, в което гражданите могат спокойно да се разхождат, тъй като градът е без пешеходна зона. Въпреки, че на пръв поглед са добре поддържани и изглеждат добре имат много проблеми, коментира общинската съветничка Валерия Дончева.
Другият проблем, който разглежда общинската съветничка е сигурността на парковете. От 2010 година всяка година в инвестиционната програма на общината в графа „други“ се заделят около 55хиляди лева за видео наблюдение, което се предвижда да бъде изградено във всеки един от парковете в града. Тъй като средствата не достигат видео наблюдение все още няма. Дончева ще пита още и дали парк „Света гора“ се охранява и кой е изпълнител на поръчката за масите и пейките.
Общинската съветничка е убедена, че живата охрана и видео наблюдението ще респектират и ще действат, като превенция спрямо всякакви вандалски прояви, които остават безнаказани. За по-голяма сигурност на гражданите и за намаляване до минимум на хулиганските прояви, Дончева предлага създаването на звено „Общинска полиция“
Велико Търново е град, в който няма пешеходна зона, което прави парковете без алтернатива. Великотърновци и туристите прекарват голяма част от времето си в парковете, затова е редно общинската администрация да осигури безопасност и спокойствие на гражданите подчерта още веднъж общинската съветничка.


Соня Симеонова
16 Август 2019 | 17:55
Тагове: общинска полиция, Дончева, вандали, паркове, тоалетни

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook