260 лв. са събрани от наложени глоби за вандалски прояви във Велико Търново в периода 2015 – 2019 г.
Общинската съветничка от групата на БСП Валерия Дончева отправи питане на днешната общинска сесия от местния парламент към кмета инж. Даниел Панов, относно мерките, които се предприемат за справяне с вандалските прояви в парковете във Велико Търново, и на каква стойност възлизат средствата от събрани глоби за вандалски прояви в периода 2015 – 2019 година. В отговор, кметът инж. Даниел Панов заяви, че за този период събраната сума от наложени глоби е 260 лв.
Поради липсата на пешеходна зона във Велико Търново, парковете са единственото място за отдих на старостоличани. Хората посещаващи парковете се сблъскват с неприятни гледки, опасни съоръжения и множество предизвикателства, заяви общинската съветничка от групата на БСП Валерия Дончева.
Според нея, мерките, които се предприемат до момента, не респектират вандалите. На днешната сесия на местния парламент тя отправи няколко питания към кмета инж. Даниел Панов. Какви мерки се предприемат за справяне с вандалските прояви в парковете, има ли глоби и на каква стойност възлизат те за периода 2015-2019 година и планира ли се видеонаблюдение на местата, където липсва такова.
Относно въпроса за видеонаблюдението, той заяви, че към настоящия момент в града има поставени 56 камери. Те са разположени в парковете „Марно поле“, „Илия Янулов”, „Картала”, „Бузлуджа” и „Чолаковци”. Предстои такива да бъда поставени и в парк „Света гора”, както и в кв. „Колю Фичето”.
Общинската съветничка постави и въпроса за липсата на обществени тоалетни в парковете.
Кметът заяви, че Община Велико Търново е собственик на 5 обществени тоалетни, две от които са разположени в паркови територии.
Той допълни, че към момента текат дейности по почистване и ремонт на обществената тоалетна в парк „Никола Габровски“, очаква се те да приключат в средата на септември. Тоалетната на ул. „Княз Дондуков-Корсаков“ в резултат на вандалски прояви, не функционира.
На въпрос „В кои паркове има жива охрана“, кметът отговори, че няма възложена дейност за осигуряване и извършване на жива охрана в нито един от парковете.


Вяра Димова
29 Август 2019 | 15:11
Тагове: сесия, паркове, градски тоалетни, вандали, охрана

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook