Обновяването на кв. Чолаковци незавършено
Жители от кв. "Чолаковци" недоволстват от частичното подновяване на пешеходните алеи в квартала и от липсата на заслон на автобусната спирка до бившия Радио завод. От общината казаха, че е направено обновяване на участъците, които са имали най-голяма нужда от ремонт и тепърва предстои да бъдат ремонтирани останалите улици.
Миналата година Община Велико Търново стартира проект "Привлекателна и съхранена автентична градска среда в град Велико Търново". Един от акцентите бе подобряване на градската среда и в други жилищни райони, като фокусът падна върху кв. "Чолаковци", а инвестицията е за 1,9 милиона лева. Голяма част от пешеходните алеи бяха подновени, но останаха и такива, които все още чакат да бъдат ремонтирани. Русан Русанов е на 90 години и страда от заболяване на ставите. Възрастният мъж трудно се придвижва, заради неравностите по тротоара.
Христо Христов също твърди, че от администрацията не са си свършили работата до край.
Хората не веднъж са поставяли въпроса и за липсата на навес на автобусната спирка.
Началникът на отдел "Техническа инфраструктура" към Общината Динко Кечев каза, че за сега е направено частично обновяване на квартала, като са ремонтирани най - компрометираните участъци. Тепърва предстои обновяването и на другите улици.


Соня Симеонова
10 Септември 2019 | 18:00
Тагове: кв. "Чолаковци", ремонт, обновяване, улици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook