Откриха моториста, блъснал възрастна жена и групата пребила ученици от спортното училище
Мотоциклетистът, който снощи блъсна и рани тежко 72-годишна жена във Велико Търново, е установен и разпитан в полицията, информира комисар Машов, разкрити са лицата упражнили побой с бухалки върху трима ученика от спортното училище във В.Търново, както и авторите на графити надраскали ремонтираната сграда на Спортното училище.
Снощи около 19,30ч., на улица Краков моторист карайки на задна гума удря на пешеходна пътека възрастна жена и напуска местопроизшествието. Жената е настанена в реанимацията на великотърновската болница в тежко състояние с черепно-мозъчна травма.
Младежът е неправоспособен в категорията, в която управлява, не е криминално проявен и не е известен на полицията, но има 5 наказания по закона за движение по пътищата. Комисар Машов коментира и случаят с трите пребити с бухалки момчета от спортно училище. Екшънът се разиграл в района на пазара в квартал "Бузлуджа" на метри от школото. Ненадейно срещу тримата ученика се появили група бабаите, които без никакви обяснения захванали да ги удрят с дървените сопи. Саморазправата се разиграла пред очите на десетки свидетели, които незабавно подали сигнал на телефон 112
Старши комисар Димитър Машов информира, че същия ден бдителни търновци са алармирали, че ремонтираната сграда на Спортното училище е надраскана от вандали със спрей. Авторите на графитите са разкрити. Комисар Машов каза, че полицията се е сезирала след случаят с битите медици и върху нападателите ще бъде упражнена цялата строгост на закона.
Комисарят допълни, че са проведени редица срещи с представители на болниците на които са набелязани начините на взаимодействие и как да се реагира при такива ситуации за бързо и адекватно действие от страна на полицията.


Соня Симеонова
11 Септември 2019 | 16:37
Тагове: моторист, произшествие, ученици, крими, полиция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook