С ваксини на хапчета можем да се предпазим от заболяванията през есенно-зимния сезон
Първите ваксини против грип вече са у нас. Грипът ще дойде през декември и януари и сега е време за поставяне на ваксините, защото на организма му трябва време, за да изгради имунна защита. Специалистите съветват поне месец и половина или два преди началото на декември да се постави такава ваксина. През есенно-зимния сезон обаче има и много други заболявания, които могат да се предотвратят с т.нар. ваксини на хапчета.
Противогрипните ваксини са изключително важно нещо, защото грипът е инфекция, която протича по тежко при млади хора и при възрастни пациенти с много заболявания.
Есенно-зимния сезон обаче е времето, когато има много други заболявания, които нямат нищо общо с грипа. Най-често това са други вирусни инфекции, бактериални инфекции, пневмонии.
Има няколко различни типа препарати, които се продават на пазара. Най-често използваните обикновено се прилагат по 10 дни всеки месец с 20 дни почивка между всяко прилагане. С такъв тип медикаменти се правят обичайно по три курса. Добре е в края на август, началото на септември да започне приложението с тях.
Обичайно след втория прием на медикаментите е разумно да бъде поставена и противогрипна ваксина, която да помогне допълнително на организма да си изгради защита и срещу грипния вирус. А преди приемът на медикаменти е добре да се направи консултация със специалист, съветва д-р Денчева. Мненията обаче на хората днес относно нуждата, ефективността и безопасността на противогрипните ваксини са разнополюсни.
Грипът обаче е нещо, което се изменя много сериозно и ежегодно. Като заболяване протича тежко при малки деца и възрастни хора и понякога спестяването на една ваксина може да коства много тежки заболявания и тежки усложнения.


Вяра Димова
11 Септември 2019 | 16:43
Тагове: ваксини, грип, хапчета, зима, заболявания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook