Великотърновци се жалват от дупките на улица „Ниш“
От два месеца улица „Ниш“ е разкопана и нарязана, заради прокарване на комуникации на два новостроящи се блока. Освен шофьорите, недоволни от състоянието на улицата са и жителите, на които се налага да дишат прах от трошляка временно запълващ дупките по улицата. Същевременно по маршрута преминават десетки деца, посещавайки училището, което е в непосредствена близост до улицата.
За пореден път улица „Ниш“ е с нарязан асфалт и в дупки, а живущите се готвят да подават отново жалба до общината. Те настояват улицата да бъде ремонтирана, тъй като колите се чупят, а най-близките домове се пълнят с прах от трошляка, с който временно са засипани дупките. Никола Василев е един от потърпевшите, налага му се да минава по-улицата няколко пъти на ден.
Вера Дочева смята, че дори да не е ремонтирана улицата, ако се мие редовно няма да се вдига толкова много прах.
Според гражданите общината обръща внимание само на централните улици, с по-засилен трафик, а другите остават на заден план.
Зам.-кметът на града проф. Камарашев каза, че улицата е нарязана заради прокарване на комуникации на двата новопостроени блока. Продължава доизграждането на блоковете, след което ще бъде положен асфалт на улицата.


Соня Симеонова
17 Септември 2019 | 17:42
Тагове: дупки, асфалт, комуникации, прах

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook