Автобусни шофьори срещу неправилно паркиране по спирките
Търновски автобусни шофьори сигнализираха за недобросъвестни граждани, които спират неправилно по спирките на градския транспорт. Това налага водачите на автобуси да спират по средата на улицата, с което предизвикват задръствания. Проблемът е най-осезаем в следобедните часове и най-вече в час пик. От полицията казаха, че редовно се правят проверки и се санкционират граждани.
Почти няма шофьор във Велико Търново, на когото да не се е налагало да спира за кратко време на аварийни светлини на спирките от градския транспорт. Има спирки, на които колите престояват понякога с дни. Това затруднява автобусните шофьори, които не могат да използват обозначенията на спирките и създават задръствания, като спират на средата на улицата.
Според по-наблюдателни граждани, автобусните шофьори съзнателно не използват предназначеното за спиране място и така създават предпоставка шофьорите на леки автомобили да се възползват и да паркират на спирките.
От полицията са категорични, че редовно се извършват проверки и има санкционирани .
Инспектор Косев припомни, че освен от МВР за реда по спирките отговарят и служителите на Общинско предприятие "Организация на движението, паркинги и гаражи", които вдигат неправилно спрени автомобили.


Соня Симеонова
19 Септември 2019 | 17:19
Тагове: спирки, автобуси, транспорт, задръствания, полиция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook