Стартира операция “Европейски ден без загинали на пътя“ – 26 септември
На 26-ти септември ще се проведе Европейски ден без жертва на пътя. Тази година ще протече под мотото  „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Идеята е в дните преди операцията всички участници в движението да помислят, дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват, за рисковете, на които могат да изложат останалите участници в движението и за това, как самите те могат да допринесат за намаляване на рисковете по пътя. Засилено полицейско присъствие се предвижда и в малките населени места. Това съобщиха по време на редовното заседание на Областната комисия по „Безопасност на движението по пътищата”. В цялата област на 26 септември ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата, предвижда се и в максимален размер респектиращо полицейско присъствие по магистрали, главни пътища, основни пътни артерии, водещи към по-големи населени места, както и в самите населени места.
По време на заседанието днес бе разгледана и настоящата информация по отношение на пътно-транспортния травматизъм на територията на област Велико Търново, както и мерките предприети от институциите по отношение на подготовката за новата учебна година. Статистиката показва, че на територията на областта няма нито едно загинало дете.
Спрямо 2018 година се отчита намаление по всички показатели в броя на загиналите деца, заяви старши комисар Машов.
Административно наказателната дейност е един от другите приоритети за намаляване на пътния травматизъм.
Актовете за установяване на административно нарушение са били 5 969 за 2018 година, за 2019 са били 6 719, което е с около 1000 повече. 45 354 са били за 2018година фишове и актове за установена административно на нарушение. До 31 август тази година са 50 023, близо 5 хиляди документа повече.


Вяра Димова
20 Септември 2019 | 17:55
Тагове: жертви, катастрофи, травматизъм, нарушения, фишове

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook