СДС и ГЕРБ с обща листа за общински съветници в местните избори
СДС и ГЕРБ с обща листа за общински съветници в местните избори. Това съобщи областният председател на СДС във Велико Търново Мирослав Трифонов. Членовете на демократичните сили от областта подкрепят Даниел Панов за трети мандат.
Много са въпросите около съюза на Демократичните сили за това с кого се явяват на изборите. По думите на областния председател, последните месеци са изключително динамични за партията.
Политическото споразумение между ГЕРБ и СДС е неочаквано. Ражда преди Европейските избори, като необходимост и съгласие от страна на двете партии.
Даниел Панов е успешен кмет два мандата и Велико Търново се развива в правилната посока, убедени са членовете на демократичните сили от областта и подкрепят Даниел Панов и за трети мандат. Той припомни, че преди четири години партията беше част от Реформаторския блок. Независимо, че е била в друг формат, кметът Даниел Панов и екипът му са приели голяма част от направените инвестиционни предложения.
Общинските структури на СДС, които участват в съвместни листи на база политическото споразумение с политическа партия ГЕРБ подкрепят формата.
В съвместната листа, представителите на СДС във Велико Търново е само Мирослав Трифонов. В областта общинските председатели на Лясковец и Павликени също са в листите на ГЕРБ. Кандидатите за кметове на град Горна Оряховица и град Свищов ще се явят извън политическа партия ГЕРБ.


Вяра Димова
26 Септември 2019 | 16:41
Тагове: СДС, избори, ГЕРБ, коалиция, кмет, съветници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook