Безплатни консултации за пациенти със сърдечно-съдови патология организират в СБАЛ
Безплатни консултации за пациенти със сърдечно-съдова патология ще се проведат в Специализираната болница по кардиология във Велико Търново в неделя. Поводът е Световният ден на сърцето, който се отбелязва на 29 септември. Акцент се поставя върху информираността и превенцията.
През целия ден на 29 септември в Специализираната болница по кардиология ще се проведе Ден на отворените врати. Всички хора, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система ще бъдат прегледани и ще бъдат консултирани от специалисти.
Тези, които не могат да минат в рамките на деня, ще бъдат прегледани в друг ден, отново с предварително планиране. Идеята на отворените врати е да се припомни но хората със сърдечни проблеми за вредните фактори, които оказват неблагоприятно влияние. Някои от тези фактори могат да бъдат коригирани, допълва д-р Томова.
Акцентът в Световният ден на сърцето е правилната информираност и превенция.
От 2008 година Специализираната болница по кардиология отбелязва Световния ден на сърцето с различни мероприятия. По думите на д-р Томова интересът към тези консултации расте. Графикът за неделния ден вече е запълнен.


Вяра Димова
27 Септември 2019 | 18:24
Тагове: консултации, сърце, патология, сърдечно-съдови

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook