Все по често днес се поставя диагнозата захарен диабет
Все по често днес се поставя диагнозата захарен диабет. Именно поради тази причина днес в Диагностично-консултативния център на Многопрофилна областна болница за активно лечение "Д-р Стефан Черкезов" се извърши безплатно измерване на кръвна захар. Тестовете се правиха с нова генерация глюкомер. Той дава изключително точни резултати и разполага с много предимства пред останалите видове устройства.
Все по често днес се чува диагнозата захарен диабет и по притеснителното според специалистите е, че се увеличава честотата на заболеваемост на младите хора.
Чрез измерването на кръвната захар, артериалното налягане и телесното тегло специалистите целят да проверят здравния статус на възможно най-много пациенти, които са с повишен риск от диабет . Здравословният начин на живот е един от факторите, които оказват влияние на диабета. Активност и желание да си направят изследвания днес се оказаха по-възрастните пациенти.
По думите й, чрез такива изследвания може да се установи дали човек страда от диабет, а дори не подозира за това, както и да бъде оценен рискът от разболяване.
На рисковите пациенти днес бяха дадени напътствия относно мерките, които могат да предприемат, за да избегнат заболяването.


Вяра Димова
8 Октомври 2019 | 18:02
Тагове: диабет, пациенти, заболяване, кръвна захар

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook