Безплатен транспорт ще бъде осигурен в изборния ден за хора, затруднени при придвижването
Хората с увредено зрение или затруднения при придвижването могат да потърсят помощ за гласуване на 27 октомври от Общинската избирателна комисия във Велико Търново. Това информира Председателят на Областната информационна комисия във Велико Търново Десислава Йонкова.
Няма изменения в изборното законодателство по отношение на местните избори спрямо останалите такива. С решение 145 от 14 октомври 2019, както и на сайта на Общинската избирателна комисия са качени мерки, свързани с хора, които имат увредено зрение или имат затруднение с предвижването.
Пред тях ще има обозначителни знаци, посочени в решение на Централната избирателна комисия. Запазва се и възможността избирателите, познавайки секциите на територията на общината да преценят коя секция е най-достъпна за тях и да изберат нея. В този случай те ще бъдат дописани под избирателния списък.
Запазва се възможността такива лица да гласуват с придружител. Те могат да придружават максимум двама гласоподаватели. Общината осигурява и възможност да окаже помощ на избиратели, затруднени при придвижването в рамките на целия изборен ден.
Тази година на местните избори няма да има подвижна избирателна кутия, поради факта, че няма достатъчно подадени заявления на граждани за гласуване чрез нея.


Вяра Димова
21 Октомври 2019 | 17:59
Тагове: избори, гласуване, хора с увреждания, секции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook