ВМРО със 17 мандата в общинските съвети във Великотърновска област
ВМРО във Великотърновска област печели 17 мандата в местните общински съвети, каза  областният председател на организацията доц. Милен Михов. Той подчерта, че в предишните местни избори мандатите са били десет, което е доказателство, че ВМРО е важен фактор в обществено-политическия живот.
Нови са лицата, които влизат от листата на ВМРО в Общинския съвет във Велико Търново, каза общинският председател на партията Евгени Коев.
Милен Михов подчерта, че в община Златарица предстои балотаж между досегашния кмет Пенчо Чанев, който е кандидат на ВМРО и Михаил Ганев от "БСП за България". Кандидатът на ВМРО във великотърновското село Самоводене Стефан Мъглов ще се изправи на втория тур на изборите срещу досегашния кмет на селото Николай Милаковски. Кандидат на ВМРО ще участва и на втория тур на изборите в павликенското село Патреш.
Председател на организацията в Полски Тръмбеш  Светлин Гарбузанов уточни, че формацията се е явила на изборите в общината в коалиция  и е получила 4 мандата в Общинския съвет, което я превръща в трета политическа сила.
Народният представител Милен Михов, коментира, че е нужна корекция на изборното законодателство за да бъдат ограничени начините на влияние върху избирателите. Според него кметските наместници са инструмент за влияние, затова трябва жителите на населените места над 100 души сами и свободно да избират свой кмет, а не както е сега само в селата с над 350 жители. Той смята, че на първия тур на местните избори голяма част от кандидатите са изгубили своите преференции заради недобрата информираност на избирателите как да боравят с бюлетината за общински съветници


Соня Симеонова
29 Октомври 2019 | 17:56
Тагове: ВМРО, съветници, балотаж, избори, избиратели

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook