За силата на духа
Родителите на 16-годишния Радослав от В.Търново, който страда от мускулна дистрофия-Дюшен събират средства за животоподдържащи лекарства от Израел. Сумата за лекарствата, която е необходима е 16 000 лева, а за целият престой в клиниката е 30 000 лв.
Ради е на 16 години и страда от мускулна дистрофия още от 3-годишен. В началото болестта засяга краката и ръцете, но с течение на времето не пощадява и гръбнака. Лекарите му дават гаранция за живот само до 18-годишна възраст.  Въпреки, че майка му знае тежката диагноза, започнала трудна битка с коварната болест.
До сега парите винаги били събирани благодарение на благотворителни кампании и добри хора.
Години наред Светла не работи, за да е непрекъснато на разположение на детето си.  Единственият доход в семейството е пенсията на Ради - близо 165 лв. След многократно обикаляне по институции от този месец Светла е назначена като личен асистент.
Ради никога не е ходил на училище, но учителите ходят в дома му, за да го обучават. Сега е възпитаник на Старопрестолна гимназия по икономика. Болестта не е засегнала мозъка и Ради е добър ученик. Ради обича да рисува, да играе компютърни игри и да мечтае. Най-голямата му мечта е да проходи.
Светла допълва, че вече се налага Ради да ползва специален корсет под формата на корито, който държи гръбнака изправен, освен това се налага  да смени и количката, с която се предвижва момчето. Въпреки, трудностите майката на Ради  е оптимистка и вярва, че един ден той ще оздравее и  отново ще проходи.

IBAN-BG61CECB979040B7432600


Соня Симеонова
4 Ноември 2019 | 18:22
Тагове: Ради, Радослав, средства, лекарства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook