Родителите на битото момиче от ОУ "Патриарх Евтимий" с жалба до инспектората
Заради нисък успех няколко училища в града отказаха да приемат  битото момиче от ОУ "Патриарх Евтимий", за което ви разказахме в петък. Родителите подадоха жалба до Регионалното управление на образованието, от където обещаха да назначат проверка и да съдействат за намирането на училище.
Миналата седмица 13-годишната Мирослава, разказа, че е била жертва на системен тормоз от съученици и ученици от други класове в продължение на години. Родителите ѝ многократно подавали сигнали до ръководството на училището, но тормозът продължавал. Най- тежкият случай бил миналата седмица, когато пред погледа на бременната й майка ученици от други класове я причакали след часовете и я пребили. След инцидента родителите решили да преместят Мирослава и сестричката й, но никое училище не иска да ги приеме. За мотивите разказва бабата на момичето.
Директорът на Регионалното управление на образованието каза, че ще провери дали се е задействал механизмът за противодействие на училищния тормоз и какви точно мерки са предприети от училището.
Основната цел е всяко дете да продължи обучението си и да ходи спокойно на училище, допълни още Розалия Личева.


Соня Симеонова
11 Ноември 2019 | 17:48
Тагове: ученци, побой, жалба, РУО

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook