Новата магистрала  е единствената, която  ще св" /> Нова магистрала ще свързва Русе с Маказа - Евроком Царевец | Новини


Нова магистрала ще свързва Русе с Маказа
Новата автомагистрала "Дунав-Егея" ще свързва Русе с Маказа, като разстоянието ще се преминава за три часа. С нея се цели да бъде облекчен трафикът от останалите пътни артерии и да се осигури най-бързо предвижване.
 Новата магистрала  е единствената, която  ще свързва Северна с Южна България. Германски, испански, френски, италиански и гръцки компании са сред потенциалните концесионери за строителство на нова автомагистрала "Дунав - Егея", която ще е връзка между Егейско море и Балтийско море. Това съобщи  инж. Румен Марков.
 По трасето ще бъдат изградени тунели, виадукти, мостове, както и около 40 пътни връзки с магистралите "Хемус", "Марица" и "Тракия", както и с първокласни и второкласни пътища на страната
 Инж. Марков допълни, че са проведени разговори с няколко банки  които имат интерес за финансиране на магистралата. Стойността на изграждането ѝ е близо 2 милиарда  евро. 
По новата магистрала  ще има изградена тол система, като базата за  размера е съпоставим със сегашната в Сърбия, а таксите ще влязат в сила през 2025 г., когато се очаква да е първата ефективна експлоатационна година на новата магистрала.


Соня Симеонова
13 Ноември 2019 | 17:52
Тагове: магистрала, Дунав, Егея, Русе, Маказа, концесия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook