Данъчните следят електронните магазини и Фейсбук през куриерски фирми
Близо 500 счетоводители, софтуерни производители и бизнесмени се събраха на семинар, организиран от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново, за да дискутират текстове от нормативната уредба според, която изтича срокът за привеждане дейността на търговците в съответствие с изискванията на Нанедба Н-18.
Промените по Наредба Н-18, които нашумяха през последните месеци засягат всички фирми, опериращи на територията на България, които приемат плащане в брой и използват касови апарати, софтуер за управление на продажбите и интегрирани автоматизирани системи за продажба. Наредбата изисква половината от фискалните устройства, да се подменят, а на останалите да бъде актуализиран софтуерът, за да отговарят на новите изисквания. Целта на наредбата е да ограничи сивия сектор, защото сега фискът губи около 330 млн. лв годишно от укриване на обороти.
НАП има за цел да постави фирмите в конкурентна среда и да направи всички почтени и работещи в еднакви условия включително и интернет търговците коментира още Бъчваров.
Следенето в сайтовете за търговията няма да засегне хора, които са решили да си продадат стара и ненужна вещ, а тези които търгуват комерсиално, допълни още говорителят на агенцията.


Соня Симеонова
21 Ноември 2019 | 18:43
Тагове: НАП, фирми, търговия, касови апарати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook