Противодействие на домашното насилие в три общини на област Велико Търново
Сдружение „Център Мария“ започна работата по проект „Противодействие на домашното насилие в три общини на област Велико Търново“. Общините, които са обхванати са Горна Оряховица, Златарица и Елена. А целта е да се въвеждане на иновативни методи и подходи за нуждите на уязвими групи.
„Център Мария“ е първата регистрирана в провинцията организация за борба с домашното насилие. Тази година тя навърши 20 години от своето основаване и остава единствената предоставяща услуги за пострадали от насилие. Дейностите на проекта са продължение на дългогодишната работа на центъра.
Подкрепа търсят не само хора жертва на домашно насилие, но деца и оставени и малтретирани. През изминалата година към сдружението са се обърнали 76 души, 72 от които жени.
Дейностите ще продължат до декември 2021 година. Заложеният срок има за цел не само да разработи механизъм на взаимодействие с институциите на местно ниво в трите общини, но и да се провокират местните общности да създадат създадат самостоятелна координация при случаи на домашно насилие.


Вяра Димова
28 Ноември 2019 | 17:43
Тагове: център, Мария, насилие, взаимодействие, институции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook