22 машини ще чистят снега във Велико Търново
Първият сняг вече е факт. 22 машини от различен тип, включително и малогабаритни снегорини са в пълна готовност да излязат по улиците на Велико Търново, ако снегът започне да се задържа или има риск от замръзване. Снегопочистващата фирма разполага в наличност с 1000 тона пясъчно-солна смес, 800 тона сол и 50 тона противообледителна химическа смес с основа магнезиев сулфат. В процес на доставка са още 1000 тона пясък и сол.
В пълна готовност са и екипите на общинското предприятие "Зелени системи", които отговарят за почистването на тротоарите, стълбищата и обществените пространства.
Община Велико Търново апелира шофирането да бъде разумно, с подготвени и оборудвани за условията автомобили, а паркирането да е по начин, по който не се пречи на снегопочистващата техника.
Метеорологичните условия и промяната им е под постоянно наблюдение от дежурните екипи. При понижение на температурите незабавно ще започне обработка на улиците, а приоритетно ще се започне от стръмните участъци на първостепенната пътна мрежа.
С достатъчно количество инертни материали и техника в готовност разполага фирмата, която отговаря за поддръжката на общинската пътна мрежа. От експлоатационните дружества имат сформирани дежурни екипи, които да реагират максимално бързо при проблеми с тока, водата и съоръженията по газопреносната мрежа.
До момента не са постъпвали сигнали за усложнени пътни условия или проблеми с енергоснабдяването.


Соня Симеонова
3 Декември 2019 | 17:57
Тагове: сняг, снеговалеж, почистване, машини

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook