Отбелязваме международния ден на хората с увреждания
Дневният център за пълнолетни деца и хора с увреждания отбеляза Международния ден на хората с увреждания със "Социален цирк". Акцент на празничното тържество бе историята за триумфа над болестта на глухата и незряща авторка Хелън Келър, поднесена от потребители на услугата.
Вече 10-години Центърът за пълнолетни деца и хора с увреждания предоставя услуга, която залага на индивидуалните качества на всеки потребител.
Идеята на центъра е да се покаже на обществото, че хората в неравностойно положение не отстъпват по способности на останалите хора.
Хората с увреждания участваха в проект наречен "Социален цирк", в който имаха възможността да изпълнят акробатически номера, да карат колело на една гума и да жонглират.
Славка Косева е с 96% инвалидност. Още от малка е с двустранна луксация на краката, но това не ѝ пречи да посещава центъра почти всеки ден.
Две от момичетата преразказаха история на триумфа над болестта, история за вярата в собствените сили, за волята и подкрепата написана от известната авторка Хелън Келър.


Соня Симеонова
3 Декември 2019 | 17:59
Тагове: хора, увреждания, център, мероприятия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook