Родителите на Алекс от Бяла искат справедлива присъда
Нов състав на Апелативния съд  във В. Търново разглежда делото за смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла. Роднини и близки на убития младеж днес протестираха пред сградата на съда  с искане за справедлива присъда. 
Припомням Ви, че на 8 юли 2017 г. в центъра на град Бяла, излизайки от дискотека Валентин Маринов иска цигара на  18-годишният Алекс Ангелов, но той му отговорил, че не пуши. Няколко минути по-късно Алекс е нападнат и ударен с юмрук, момчето пада на земята и изпада в кома. Няколко дни по-късно Алекс почива.
Окръжният съд в Русе призна подсъдимия Валентин Маринов за виновен, че умишлено е умъртвил Алекс Ангелов по хулигански подбуди. Магистратите присъдиха 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, но защитникът на подсъдимият обжалва и делото стигна до съда във В. Търново. Въззивният съд измени присъдата, като преквалифицира от убийство по хулигански подбуди в смърт по непредпазливост, вследствие на нанесена лека телесна повреда. Така наказанието  бе драстично намалено на 3 г. Не закъсняха и протестите на роднините и приятелите на Алекс. 
След напрежението заради намалената присъда от Aпелативния съд във В. Търново излязоха с позиция, в която се казва, че няма да работят под натиск, а смъртта на Алекс е причинена по непредпазливост. Защитникът на Валентин Маринов каза, че няма доказателства за умишлено убийство и ще настоява за невинност.
Решението на съда ще бъде произнесено в законово установения срок.


Соня Симеонова
9 Декември 2019 | 18:10
Тагове: съд, Бяла, Алекс, дело, присъда

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook