Над 2 милиона българи обмислят почивка у нас тази зима
Над 2 милиона българи обмислят пътуване или почивка у нас тази зима, дали за празничен повод или като зимна почивка. Българските зимни курорти и културно-историческите дестинации са закономерно по-предпочитани от чуждестранните. Средно българите отделят около 5 дни за почивка. Много от тях предпочитат да съчетаят почивните дни с празничните и така да удължат свободното си време с няколко дни.
Според българите условията за зимен туризъм в родните курорти се подобряват. СПА и културно-историческия туризъм също остават предпочитани. По около пет дни са заделили хората, които ще пътуват у нас покрай Коледа или Нова година.
Според проучване на „Галъп интернешънъл“, хората оценяват високо условията за зимен туризъм, които предлага страната. Близо три четвърти от всички запитани смятат, че условията за настаняване, инфраструктурата и специализираните съоръжения, които страната предлага, са определено добри. 8% от българите са по-скоро недоволни от предлаганите услуги в зимните курорти.
Българските курорти са по-предпочитани за почивка от тези в чужбина, не само от възрастните хора, но и от младите. Независимо обаче къде и как ще почиват мнозинството от българите, заявяват, че ще отделят около 1000 лева за нея.


Вяра Димова
16 Декември 2019 | 18:43
Тагове: почивки, зима, оферти, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook